Waarom wij (nog) plastic bakjes gebruiken

We krijgen vaak vragen over de zwarte plastic bakjes waar onze één- en tweepersoons maaltijden in zitten. Kunnen deze écht in de oven? En is dat niet slecht voor het milieu, al dat plastic?

Kunnen de zwarte bakjes écht in de oven?
Die vraag kunnen we makkelijk en snel beantwoorden: Ja, dat kan echt! De bakjes zijn speciaal gemaakt om temperaturen tot 250 graden aan te kunnen. Onze maaltijden gaan op een veel lagere temperatuur in de oven, dat is dus geen probleem.
(dat geldt alleen voor de bakjes - de deksels zijn niet ovenbestendig.)
Mocht je toch nog niet overtuigd zijn - je mag de maaltijd natuurlijk altijd overscheppen in je eigen schaal of op een bord voordat je hem verwarmt.

Overigens kunnen de bakjes ook prima in de magnetron als je niet kan wachten!

Is al dat plastic niet slecht voor het milieu?
Onze bakjes zijn gemaakt is van 100% gerecycled plastic. Dat is op dit moment het meest milieuvriendelijke materiaal dat beschikbaar is voor ovenmaaltijden.

Alternatieven zoals bamboe klinken heel milieuvriendelijk. echter deze hebben altijd een plastic beschermlaag aan de binnekant. Deze verpakkingen bevatten dus ook plastic - maar dit plastic is niet te recycleen door de combinatie met het bamboedeel. Daarnaast zijn deze bakjes niet bestendig tegen hogere temperaturen en dus niet geschikt voor de oven.

Recycle je verpakkingen
Wil je zelf helpen om de verpakkingen NOG milieuvriendelijker te maken? Recycle ze dan! De plastic bakjes en deksels mogen in de plastic bak en de sleeve bij het oud papier. 

We blijven rond kijken op de markt naar nieuwe materialen en mogelijkheden om onze verpakkingen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.