Soft Health - Wat houdt dat in???

Heb jij al gehoord van Soft Health? 
Bij Soft Health ben je niet zozeer bezig met calorieën en voedingswaarden, maar met balans en variatie. De term is omstreeks 2008 ontstaan ​​als tegenhanger voor fastfood, maar is tegenwoordig weer populair door een nieuwe generatie die meer specifieke verwachtingen van voeding heeft dan vroeger.

Hoe werkt het in de praktijk?

Bij 'soft health' staar je je niet blind op calorieën, voedingswaarden en vitamines. In plaats daarvan gaat het om balans, variatie, maar ook de sporadische snack. Gewoon omdat je daar heel erg van geniet.

Ook wordt er veel belang gehecht aan bewust zijn van je eet-moment. Dus niet onderweg al lopend een boterhammetje eten of snel achter je bureau iets naar binnen proppen terwijl je ondertussen lekker doorwerkt. Iets kant-en-klaars uit de supermarkt in de magnetron gooien wat je eigenlijk niet eens lekker vindt , maar wat zo lekker snel klaar is….
Nee, bij Soft health gun je jezelf lekker eten en maak je er de tijd voor om er van te genieten. Bewust eten is aandacht geven, aandacht aan jezelf, jezelf waardevol genoeg vinden om goed voor je lichaam en geest te zorgen. En als je dan af en toe zin hebt in een ongezonde snack, is dat ook goed. Wees dan vooral ook niet streng voor jezelf.
Het los laten van het gezond “moeten” eten via allerlei regeltjes geeft je een gevoel van rust. Het is ook veel beter voor je mentale en emotionele gezondheid dan je nog een week schuldig voelen over dat ongezonde toetje dat je hebt gegeten op dat of zo gezellige etentje.

En daar kunnen wij het alleen maar heel erg mee eens zijn! Met onze maaltijden willen we een gezond basis leggen om makkelijker de goede keuzes te maken, zodat je niet alleen lekker & puur eet, maar ook meer rust hebt om te genieten van je eten. En om te zorgen dat er plaats blijft voor een lekkere ongezonde uitschieter.

 

Repost van aug 2021