Pizza bakken als een Pro met onze pizza pakketten

Een verse pizza direct uit de oven is niet alleen het allerlekkerst - zelf pizza bakken is ook nog eens heel erg leuk om te doen. Als date-night met je partner, thuis gezellig samen koken. Of samen met de kinderen een pizza-bakfestijn op de zondag middag. Pizza is natuurlijk heerlijk, maar een helemaal zelf naar je eigen smaak belegde pizza is natuurlijk helemaal lekker.

Alleen dat pizzadeeg maken, dat is wel een klus. Heb je alle ingrediënten? Dan moet je eerst een half uur kneden en dan moet het nog een paar uur rijzen... het is bijna een dagtaak. Koken is leuk, maar hebben nog wel meer te doen :)

Daarom heeft Feel Good Kitchen een samenwerking opgezet met WOODSTONE Pizza & Wine, de pizza restaurants die bekend staan om hun verse ingrediënten en verrassende combinaties. Je kan nu complete pizza pakketten van WOODSTONE bestellen bij Feel Good Kitchen - in één pakket zit alles wat je nodig hebt voor 2 verse pizza's. Twee verse deegbollen, de geheime WOODSTONE tomatensaus, pizza mozzarella en toppings. Er zijn 4 pakketten:

Pizza Margherita - de klassieker met WOODSTONE pomodori tomatensaus & mozzarella
Pizza geitenkaas - de favoriete vegetarische pizza met geitenkaas, gekarameliseerde uitjes, babyspinazie en balsamico
Pizza pulled chicken - met pulled chicken, rode ui en rucola, BBQ whiskysaus en yoghurtdressing.
Pizza kip & spek - een goed gevulde pizza met kip, Italiaans spek & paprika

Zit jouw favoriete smaak er niet bij? Geen punt- de Margherita basis pizza kan je natuurlijk geheel naar eigen wens beleggen met toppings naar jouw smaak.

Het pizza Margherita pakket heb je al voor € 12,50, dat is slechts € 6,25 per pizza.

Je vindt alle pizza pakketten hier

De pizza bakken

Okay, je hebt een pizza pakket vol verse ingrediënten, maar hoe maak je daar nu een pizza van? Om te beginnen moet je van de deegbol een pizzabodem maken. Bestuif je handen met bloem. Haal het deeg uit het plastic en rol het
door de bloem. Je kan de bol pletten, rekken of uitrollen - als het maar een mooie, rond schijf wordt van ongeveer 28cm doorsnee. 

Op ons YouTube kanaal vind je een filmpje waarin onze pizza chef je laat zien hoe je een pizzabodem  kan "pletten" als een pro. Gewoon uitrollen met een deegroller kan ook prima. Geen deegroller? Een fles wijn werkt ook prima ;) 

Leg de bodem op het bakpapier. Daarna komt de saus. Deze spreid je uit over de pizza bodem - laat ongeveer 1 cm aan de buitenkant vrij voor de korst. Dit gaat heel gemakkelijk met de bolle onderkant van een lepel.
Strooi 3/4 van de kaas over de bodem uit en verdeel daarna de toppings over de pizza. De vettere toppings naar de buitenranden, dan blijft je bodem lekker knapperig.

Bak de pizza in 10 - 13 minuten en je kan aan tafel!

Op YouTube vind je trouwens ook een leuk filmpje waarin Thijs (9) en Olivier (4) laten zien hoe leuk en makkelijk pizza bakken is.