Healthy Hero - Wortel

Eigenlijk zijn alle groentes superhelden. Ze bevatten veel voedingsstoffen, vezels en vitamines.
Vezels zijn heel belangrijk voor je darmen en je stoelgang. Ze helpen je ook een vol gevoel te krijgen. Iets wat chips bijvoorbeeld niet doen, waardoor je er makkelijk een hele zak van leeg eet. De kans dat je te veel wortels eet is daarentegen héél erg klein. Je zal je al lang vol voelen voordat je dezelfde hoeveelheid calorieën aan wortelen naar binnen hebt gewerkt!

Genoeg vezels eten beschermt ook tegen overgewicht, hart-en-vaatziekten, diabetes type 2 en dikke darmkanker. Vind je het lastig om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid  te komen (30 gram voor vrouwen, 40 gram voor mannen)? Healthy Hero wortel to the rescue: in 100 gram wortel zit maar liefst 3 gram vezels!

Verder bevatten wortelen is bètacaroteen. Dit stofje beschermt je huid tegen de zon. Het stofje helpt een beschermingsmechanisme van je huid om zich tegen UV stralen te beschermen. Super nuttig dus.

Overigens zijn niet alle wortels oranje – ze zijn er bijna in alle kleuren van de regenboog! Deze toepasselijk genoemde “regenboogwortels” zijn tegenwoordig steeds makkelijker verkrijgbaar en staan niet alleen leuk op je bord, ze zijn ook nog eens lekker! En wist je dat je het groen van een wortel ook kunt eten?

Je vind wortel o.a. in onze Coq au vin – Frans voor Kip in wijn.  Tijdens de actieperiode ontvang je één Healthy Hero tomaat sticker bij deze maaltijd. Spaar ze allemaal en wordt een echte groenten held!
Meer informatie over deze actie vind je op de Healthy Hero pagina.