Healthy Hero - Pompoen

De pompoen is een echte held, hij bevat namelijk super veel vitamine K. Hartstikke leuk hoor ik je denken, maar wat heb ik aan die vitamine K? Best veel 😉

Vitamine K draagt bij aan de instandhouding van normale botten. Hoe het dat doet? Samen met vitamine D zorgt het ervoor dat calcium vanuit het bloed in de botten terecht komt. Dat is belangrijk voor kinderen in de groei, maar ook voor ouderen om botontkalking tegen te gaan.
Daarnaast draagt vitamine K ook bij aan een normale bloedstolling - dat zorgt dat je niet blijft bloeden als je een wondje hebt. 
Je lichaam kan vitamine K als een van de weinige vitamines ook zelf aanmaken. Alleen maakt het niet genoeg aan, dus is het belangrijk om te zorgen dat je ook voedingsmiddelen eet die vitamine k bevatten.

Best handig spul dus, die vitamine K. Maar wist je dat pompoen ook nog eens heel erg lekker is? Hij smaakt lekker zacht en zoet! Dus of je nou kiest voor de vegetarische traybake of die met varkensfilet  - ze zijn allebei lekker!

Tijdens de actieperiode ontvang je één Healthy Hero pompoen sticker bij deze maaltijd. Spaar ze allemaal en wordt een echte groenten held!
Meer informatie over deze actie vind je op de Healthy Hero pagina.