Healthy Hero - Tomaat

De tomaat bevat vitamine C. Dat is een vitamine die heel veel nuttige dingen doet in je lichaam. Hij helpt bij de aanmaak van collageen, een stofje dat je botten en kraakbeen nodig hebben, maar ook je tandvlees. En last-but-not-least je huid – collageen helpt rimpels voorkomen en houd je huid elastisch. Wie wil dat nou niet?

Verder is vitamine C belangrijk voor je immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat je lichaam ziektes kan afweren. Vitamine C zorgt er dus voor dat je minder kans hebt om verkouden of grieperig te worden.

Vitamine C draagt óók bij aan het op peil houden van je energieniveau, het zenuwstelsel heeft vitamine C nodig om te kunnen functioneren en het zorgt ervoor dat je lichaam ijzer beter kan opnemen. Kortom, vitamine C is super belangrijk voor ons mensen!

Tomaten zijn ook nog rijk aan lycopeen, een antioxidant die je cholesterol helpt verlagen en bijdraagt aan een gezond hart en bloedvaten. Wat kan die tomaat niet????

Je vind de tomaat in onze cottage pie – samen met nog heel veel andere super groentes! Tijdens de actieperiode ontvang je één Healthy Hero tomaat sticker bij deze maaltijd. Spaar ze allemaal en wordt een echte groenten held!
Meer informatie over deze actie vind je op de Healthy Hero pagina.