Healthy Hero - Broccoli

Broccoli, wie kent het niet? Het is een groente die makkelijk verkrijgbaar is, niet duur en toch een Healthy Hero. Hij bevat vitamine C, belangrijk voor je immuunsysteem en nog veel meer. (zie ons blog over die andere vitamine C bron de tomaat)

Het bevat ook kalium, dat regelt de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Ook zorgt kalium ervoor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. Kalium helpt de bloeddruk verlagen bij mensen met een hoge bloeddruk.

Ook bevat broccoli foliumzuur. Wist je dat foliumzuur een B-vitamine is? Vitamine B11 om precies te zijn. B11 is belangrijk voor zwangere vrouwen omdat het nodig is voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de ongeboren baby. 

Maar er zit nog meer in broccoli – veel ijzer! Het is zelfs één van de beste (plantaardige) bronnen van ijzer. Ondanks wat Popeye ons jaren lang probeerde wijs te maken is spinazie bij lange na niet de beste bron van ijzer. Een kopje broccoli bevat zo’n 10% van je dagelijkse ijzerbehoefte.
IJzer transporteert zuurstof door het bloed. Krijg je te weinig binnen, dan kunnen hoofdpijn, vermoeidheid en kortademigheid de kop opsteken. Bovendien houdt deze belangrijke voedingsstof ook je haar, huid en nagels gezond.

En de vitamine C in de broccoli helpt je lichaam ook nog eens om meer ijzer uit plantaardige bronnen op te nemen. Dat is pas een superheld!

Je vindt broccoli in onze curries – samen met nog heel veel andere super groentes! Tijdens de actieperiode ontvang je één Healthy Hero broccoli sticker bij de curries. Spaar ze allemaal en wordt een echte groenten held! 
Meer informatie over deze actie vind je op de Healthy Hero pagina.