"Gewone" superfoods - dl 2

Superfoods, het is een veelgebruikte term, maar wat zijn het nou eigenlijk? Moeten we allemaal aan de chiazaad, de spirulina of de gojibessen?
Het antwoord is nee. De échte superfoods zijn namelijk de gewone dagelijkse groenten. Maar ze bevatten wél hele gezonde eigenschappen. Zet je wat vaker van deze superhelden op tafel, dan maak je makkelijk een verschil.

De Zoete Aardappel is een echte superfood. Ze zitten bomvol vitamine A en C. Daarnaast bevatten ze ook nog eens mangaan, een mineraal dat helpt bij de productie van collageen - een stofje dat je huid stevig en soepel houdt. Wie wil dat nou niet?

-> Bestel eens de Shepherd’s pie, die is afgedekt met zoete aardappelpuree en een heerlijk knapperig kaaskorstje ;). We hebben een vegetarische versie en een versie met rundergehakt.

Ook Broccoli is een echte superfood. Wist je bijvoorbeeld dat gekookte broccoli per 100 gram wel 75 gram vitamine C bevat? Dat is 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor een volwassene! Daarnaast bevat het ook nog heel veel calcium én vitamine K, wat de opname van calcium in je botten ondersteunt.

-> In onze truffel pasta zit bimi, een Aziatische broccoli soort die net zo super is als onze Hollandse versie.